EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

El 54% dels contractes fets al Vallès tenen durades inferiors a tres mesos

Els contractes de curta durada superen en 10 punts els que es formalitzaven abans de la crisi

El 54% dels contractes fets al Vallès tenen durades inferiors a tres mesos..
última actualització: 22-09-2016 (19:30)

Joan Carles Arredondo
Més de la meitat de contractes formalitzats al Vallès Oriental en el primer semestre de l’any han tingut durades inferiors a un mes. És una de les dades que posen en qüestió que la recuperació laboral estigui consolidada a la comarca.

Aquesta dada està recollida en un informe que el sindicat UGT va presentar aquest dimecres a la seu de Granollers.

La breu durada dels contractes reforça un dels trets que marquen les incorporacions laborals, tant a la comarca com en el conjunt del país: l’elevada temporalitat. Al Vallès Oriental són temporals gairebé 9 de cada 10 nous contractes.

Un de cada tres contractes han tingut durades inferiors a un mes i, tot i que és una xifra inferior a la que es registrava en el mateix període de l’any passat, encara és 10 punts percentuals més elevada que la que la que es produïa en el primer semestre de 2007, abans de l’esclat de la crisi. És una evolució que porta el secretari comarcal d’UGT, Òscar Riu, a concloure que el mercat laboral del Vallès Oriental és “extremament precari”. “Amb aquests registres, es pot avançar que si el repunt econòmic s’atura tindrem moltes dificultats”, afegeix el responsable comarcal del sindicat.

El sindicat remarca que, més enllà de l’escassa durada dels contractes, es produeix una clara reducció dels salaris. “Es produeix un empobriment dels llocs de treball, i això implica que el pagament d’impostos i les cotitzacions a la seguretat social són més baixos. Creiem que aquesta no és una bona manera de créixer”, assenyala Riu.

Les dades de contractació del primer semestre indiquen un clar predomini del sector serveis, que ha formalitzat set de cada 10 nous llocs de treball al Vallès Oriental. Els serveis s’han convertit en l’únic sector d’activitat que té, actualment, més treballadors que abans de la crisi. És el part, fruit del fort creixement que tenen els contractes vinculats al sector del comerç, que Riu considera que està marcat per “les condicions laborals precàries, la temporalitat i els salaris baixos”.

Els informes del sindicat també assenyalen que les dues comarques del Vallès són les que han perdut més llocs de treball durant la crisi. Riu ho atribueix a la incidència de la crisi sobre els sectors industrials, característics a totes dues comarques.

EN ESPERA DE LA TAULA PEL DESENVOLUPAMENT

El dinamisme, encara feble, del mercat de treball al Vallès Oriental motiven una nova crida del secretari comarcal d’UGT a posar en marxa la taula pel desenvolupament econòmic i l’ocupació del Vallès Oriental.

Després d’una llarga reivindicació per part de sindicats i patronals, les administracions –i en concret el Consell Comarcal– acaben de perfilar aquesta eina, que es considera essencial per impulsar noves polítiques d’ocupació i de captació d’inversió per a la comarca. “Quan se’ns convoqui estem en disposició de posar-nos a treballar”, indica Riu.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal